!! Gemeentelijk Instituut voor Toekomstgericht Onderwijs, kortom GITO Overijse !!   

 • We gaan ervoor!

  We gaan ervoor!

  Meer Info
 • NIEUW ASO Sportwetenschappen

  NIEUW ASO Sportwetenschappen

  Meer Info
 • NIEUW

  NIEUW

  Elektromechanische Technieken

  Meer Info
 • NIEUW KSO

  NIEUW KSO

  Grafische Technieken

  Meer Info
 • Virtueel bezoek aan ons Gito

  Virtueel bezoek aan ons Gito

  Bezoek vanop uw stoel onze infrastructuur

  Meer Info
 • Duaal Auto

  Duaal Auto

  Een stap voor op de rest
  Meer Info
 • = Nieuw - Kunst en Creatie =

  = Nieuw - Kunst en Creatie =

  Jouw eerste stap in het Kunstonderwijs
  Meer Info

   Aude sapere et actum                                        Durf te weten en te doen 


Jouw talenten worden gezocht

De gemeente maakt school

Het nieuwe gemeentebestuur wil naar aanleiding van de nieuwe organisatie van het secundair onderwijs het aanbod van het GITO Overijse zowel verbreden als verdiepen, waarbij de leerling centraal staat. Het GITO is geëvolueerd van Technisch naar Gemeeteljke Instituut voor 'TOEKOMSTGERICHT' Onderwijs met natuurlijk het behoud van STEM, zijn DNA, aangevuld met ASO en KSO.


Meer info
School Learning


  python banner

  Gemakkelijk

  Python is een gemakkelijk aan te leren programmeertaal. Deze taal kent bovendien een enorme groei in alle domeinen. Python wordt vooral in de domeinen van data science en machine learning gebruikt, maar ook voor het automatiseren via repetitieve handelingen (scripting) en voor het aanmaken van  websites.

  python code hello

  Computational thinking

  Programmeren is in de eerste jaren gericht op het verwerven van vaardigheden (21st Century Skills) om problemen op te lossen. Het is in eerste instantie bedoeld om zakrekenmachines in de lessen wiskunde, economie etc. te vervangen. Spreadsheets (rekenbladen) kunnen al heel wat data (cijfers) verwerken, maar meestal moeten gegevens gezuiverd of omgezet worden, of zijn ze niet uitgedrukt in cijfers. Om dit te realiseren en om daadwerkelijk de gegevens te verwerken, roepen we dan de hulp in van Python.

  python code figuur

  In de hogere graden worden het gebruik van speciale Python modules (libraries) geleerd om specifieke problemen te helpen oplossen. We moeten zeker niet opnieuw het warm uitvinden. Indien je verder studeert (doorstroming - dubbele finaliteit) dan heb je deze technieken reeds onder de knie. Python wordt inderdaad meer en meer gebruikt in de academische wereld, zowel in de alfa- als in de beta-wetenschappen.

  Wat was dat nu van data science en machine learning?

  Data science (of datawetenschap) is voornamelijk gericht op het verwerven van inzichten en kennis uit data (gegevens). Je zal dat natuurlijk niet vanaf het eerste jaar kunnen, maar jong geleerd is oud gedaan. In de hogere jaren kan je dan wel al verschillende bronnen analyseren en exploiteren om inzichten te bekomen in de materie die je leert of wil bestuderen: armoedebestrijding, sportprestaties, economie, etc.

  brain chips klein

  Machine learning (Automatisch leren of machinaal leren) is een breed onderzoeksveld binnen kunstmatige intelligentie, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van algoritmes en technieken waarmee computers kunnen leren. De basisbegrippen zal je best kunnen gebruiken in onze richting van technologische wetenschappen.

  Python is er voor jou binnen én buiten de school

  Een groot voordeel van Python is dat er een grote "community" bestaat. Je kan dus ook leren van andere leden en/of je kan samenwerken met anderen over de ganse wereld om een project te realiseren al dan niet voor school. Indien er interessesferen of onderwerpen zijn die niet op school worden aangeboden, maar waarin je je toch wil verdiepen, dan zullen we je zeker helpen bij het vinden van de meest geschikte bronnen. 

  blije kinderen programmeren

  • Ouderraad Spaghettifestijn

   Overheerlijke pasta eten en tegelijk de activiteiten van onze leerlingen steunen? Dat kan tijdens ons spaghettifestijn!

   Inschrijven via deze link.

   Spaghetti Bolognaise of Vegan : € 10

   Kinderportie : € 6

  • Openlesdag

   Leerlingen van de basisscholen uit de streek komen proeven van
   • Programmeren
   • Grafische technieken
   • Schakeltechnieken
   • Hout
   • Metaal
   • EHBO
   • Auto
   • Maatschappij en Welzijn / COGI
  • Inloopdag eerste graad

   Kom proeven van kunst, techniek en wetenschappen! Voor wie : nieuwsgierige leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en hun ouders. Gelieve via deze link te registreren: Registratieformulier
  • Nocturne

   Je kan het GITO verkennen via een georganiseerde rondleiding doorheen de school. Ben je benieuwd naar onze verschillende STEM- en kunstprojecten en onze ateliers? Kom dan zeker kijken!

   De nocturne loopt van 17u tot en met 21u.

   Kan je niet wachten? Kijk dan naar onze virtuele toer van het GITO Overijse!

  Contacteer ons

  02 687 84 19